Ako odstrániť hosťujúceho používateľa z počítača Mac

Ponechanie otvorených používateľských účtov hosťa na počítači Mac, keď používateľ už nepotrebuje prístup, môže viesť k ohrozeniu vašich pracovných a osobných súborov. Odstráňte nepotrebné účty pomocou sekcie Používatelia a skupiny v Predvoľbách systému. Ak má hosť oprávnenie na čítanie a zápis, musíte sa rozhodnúť, čo robiť s domovským priečinkom používateľa - buď si priečinok ponechajte, alebo ho skomprimujte na obraz disku.

Odstránenie používateľského účtu hosťa

1

Kliknite na ponuku „Apple“ v ľavom hornom rohu plochy a vyberte „Predvoľby systému“. Kliknite na ikonu „Používatelia a skupiny“ v sekcii Systém.

2

Kliknite na ikonu „Zamknúť“ v pravom dolnom rohu a potom podľa pokynov zadajte meno a heslo správcu. Týmto sa odomknú nastavenia, aby ste mohli vykonávať zmeny.

3

V ľavom stĺpci vyberte účet „Hosťujúci používateľ“. Zrušte výber možnosti „Povoliť hosťom prihlásiť sa do tohto počítača“. Účet hosťujúceho používateľa je deaktivovaný.

4

Kliknutím na ikonu „Zamknúť“ zabránite ostatným v zmene nastavení.

Odstraňovanie ďalších používateľov

1

V ponuke Apple otvorte „Systémové predvoľby“ a kliknite na ikonu „Používatelia a skupiny“. Kliknite na ikonu „Zamknúť“ a zadajte meno a heslo správcu.

2

V ľavom stĺpci kliknite na meno používateľa, ktorého chcete odstrániť. Kliknite na tlačidlo „-“ pod stĺpcom. Ak je účet určený iba na zdieľanie, otvorí sa dialógové okno s výzvou na potvrdenie, že chcete účet odstrániť. Kliknite na tlačidlo OK.

3

Ak je to potrebné, uložte domovský priečinok hosťujúceho používateľa výberom možnosti „Uložiť domovský priečinok na obrázok disku“. Obrázok sa uloží do priečinka Users v podadresári Deleted Users. Ak nevyberiete túto možnosť, domovský priečinok používateľa zostane tam, kde je v priečinku Používatelia. Kliknite na možnosť Odstrániť používateľa.

4

Kliknutím na ikonu „Zamknúť“ zabránite komukoľvek meniť nastavenia bez povolení správcu.