Ako odstrániť uložené heslo v prehliadači Safari

Prehliadač Safari pre OS X a iOS ukladá vaše používateľské mená a heslá do pamäte vášho zariadenia, aby sa uľahčilo prihlasovanie k vašim rôznym online účtom. Ak chcete uložené heslo zo Safari na Macu vymazať, vyberte ho v ponuke Predvoľby. Ak chcete odstrániť heslo zo systému iOS, vymažte svoje údaje automatického dopĺňania z ponuky Nastavenia.

Správa hesiel Safari v OS X

Pri prvom prihlásení na webovú stránku v prehliadači Safari na počítači Mac sa zobrazí výzva na uloženie prihlasovacích údajov pre budúce relácie. Tieto poverenia používateľa sú pre každú webovú stránku uložené osobitne na karte Predvoľby Safari: Heslá. Odstrániť heslo otvorením okna Predvoľby, výberom karty „Heslá“, výberom hesla a kliknutím na tlačidlo „Odstrániť“. Prípadne odstráňte všetky heslá kliknutím na „Odstrániť všetko“. Vaše prihlasovacie údaje sú okamžite vymazané a pri ďalšom prihlásení na webovú stránku sa zobrazí výzva na opätovné uloženie hesla. Ak heslo nechcete uložiť, po výzve ho odmietnite uložiť.

Mazanie údajov automatického dopĺňania v systéme iOS

Na zariadeniach so systémom iOS sa informácie o hesle ukladajú centrálne v ponuke Nastavenia, nie v nastaveniach aplikácie. Ak chcete zobraziť, upraviť a odstrániť heslá Safari, otvorte Nastavenia, klepnite na „Safari“ a vyberte „Automatické dopĺňanie a heslá“. Klepnite na „Uložené heslá“ a „Upraviť“, potom vyberte web, pre ktorý chcete odstrániť svoje prihlasovacie údaje. Vaše poverenia používateľa sú okamžite vymazané a pri ďalšom prihlásení sa zobrazí výzva na ich opätovné uloženie.