Ako zrušiť zdieľanie dokumentu Google

Google Docs je služba poskytovaná spoločnosťou Google, ktorá umožňuje používateľom vytvárať rôzne dokumenty online. Pretože sú tieto dokumenty umiestnené online, používatelia sa potom môžu rozhodnúť ich zdieľať s ostatnými používateľmi, čo umožní iným ľuďom prístup k prezeraniu alebo upravovaniu dokumentov. Ak sa rozhodnete, že už nechcete zdieľať dokument s ostatnými používateľmi, môžete im odobrať prístup zrušením zdieľania dokumentu Google.

1

Otvorte internetový prehliadač a prejdite do služby Dokumenty Google. Po zobrazení výzvy sa prihláste do svojho účtu Google.

2

V zozname dokumentov kliknite na názov dokumentu, ktorého zdieľanie chcete zrušiť.

3

Kliknite na modré tlačidlo „Zdieľať“ v pravom hornom rohu dokumentu a počkajte, kým sa načíta okno Zdieľanie.

4

Kliknutím na ikonu „X“ vedľa každého používateľa, s ktorým už nechcete zdieľať dokument, ich odstránite.

5

Kliknutím na tlačidlo „Zdieľať a uložiť“ v dolnej časti okna zrušíte zdieľanie dokumentu.